دبیرخانه جایزه توانمندسازی علوی، با هدف ترویج گفتمان توانمندسازی و شناسایی فعالان برتر حوزه محرومیتزدایی در سطح کشور برگزار میشود.
دولت، مسئول تأمین زیرساختهاست؛ اما پایداری منابع، نیازمند همراهی جامعه است. آنچه در آینده رخ میدهد، نتیجه کنش جمعی ما در امروز است.
در پی بررسی وضعیت منابع آبی حوضه زایندهرود و درخواست استان اصفهان برای تأمین آب کشاورزی به ویژه مزارع گندم، کارگروه ملی سازگاری با کمآبی با رهاسازی کنترلشده آب از سد زایندهرود در بهار و تابستان موافقت کرد.
وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو از احداث نیروگاه های خورشیدی در دستگاههای دولتی حمایت میکند، گفت: باتوجه به تاکید ریاست جمهور در تسریع ایجاد نیروگاههای خورشیدی در دستگاههای دولتی، وزارت نیرو تمام توان خود را برای تسهیل این موضوع به کار گرفته است.
گزارش دومین کارگاه تخصصی «آبیاری و انرژی» با حضور مدیران و کارشناسان حوزه کشاورزی منتشر شد. این گزارش به بررسی چالشها و راهکارهای بهینهسازی مصرف آب و انرژی در بخش کشاورزی پرداخته و از طریق سایت کمیته ملی آبیاری در دسترس عموم قرار گرفته است.
وزیر نیرو در حکمی، شهرام کریمی را به مدت سه سال به عنوان رئیس مؤسسه گنجینه ملی آب ایران منصوب کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، از اعزام تیمهای واکنش سریع به بندر شهید رجایی و اجرای اقدامات فوری برای ایمنسازی سایتهای آبشیرینکن بندرعباس در پی وقوع حادثه اخیر در استان هرمزگان خبر داد.
نشست مدیران مطالعات پایه منابع آب کشور با حضور معاون آب و آبفای وزیر نیرو برگزار شد. در این نشست، ضمن بررسی جایگاه و چالشهای مطالعات پایه، بر ضرورت ارتقاء زیرساختهای دادهبرداری، استفاده از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی، و تدوین اصول هزینهکرد اعتبارات عمرانی سال ۱۴۰۴ تأکید شد.
در حالی که کشور با چالشهای فزایندهای در حوزه آب و محیط زیست مواجه است، چهارمین جلسه از سلسله نشستهای بررسی نحوه اجرای تکالیف بند «الف» ماده ۳۸ قانون برنامه هفتم توسعه، با تمرکز بر اصلاح ساختار و اساسنامه شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو، برگزار شد؛ نشستی که امیدها به تحول ساختاری در مدیریت منابع آب کشور را تقویت کرد.
در نشستی با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از کارشناسان و علاقهمندان، آخرین تجربیات و تحلیلهای مرتبط با سوانح طبیعی و بلایا در سال ۱۴۰۳ بررسی شد. در این نشست، کارشناسان حوزههای سلامت، زمینلرزه، سیلاب، بحرانهای اقلیمی و حریقهای منابع طبیعی، به ارائه دیدگاهها و راهکارهای تخصصی برای ارتقای تابآوری و مدیریت بحران در کشور پرداختند.
وزیر نیرو با بیان اینکه تغییر ساعت رسمی بیش از هزار مگاوات صرفهجویی در مصرف برق به همراه دارد که معادل ظرفیت تولید یک نیروگاه بزرگ حرارتی است، گفت: تمام ادارات و دستگاههای دولتی موظف هستند فراتر از الزامات قانونی نسبت به نصب و توسعه نیروگاههای خورشیدی اقدام کنند.
نشست تخصصی روسای گروه آبهای زیرزمینی دفاتر مطالعات پایه کشور با هدف بررسی فعالیتهای متمرکز و برنامه عملیاتی این گروهها، به میزبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.
وزیران سه وزارتخانه «آموزش و پرورش»، «نیرو » و «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» با انعقاد تفاهمنامهای سه جانبه همکاریهای جدید خود را برای کاهش ناترازی آب و انرژی در کشور آغاز کردند.
در شرایطی که بحران آب به یکی از مهمترین چالشهای قرن بیستویکم در ایران و جهان تبدیل شده است، کتاب «تحلیل شاخصهای بحران آب در ایران» تألیف رضا جلیلوند و لیلا نوری، با هدف بررسی علمی ابعاد این بحران و ارائه راهکارهای مدیریتی منتشر شد.
در سومین نشست هماندیشی و تجلیل از احیاگران بناهای تاریخی با محوریت آب، دو تن از فعالان حوزه میراث آبی کشور با تأکید بر ارزش دانش بومی نهفته در سازههای تاریخی، خواستار ثبت و حفاظت بیشتر این آثار شدند. در این نشست که به میزبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد، محمد حسنلی و مجید سیاری به بیان دیدگاهها و تجربیات خود در این زمینه پرداختند.
رئیس اسبق مؤسسه گنجینه ملی آب ایران در سومین نشست هماندیشی و تجلیل از احیاگران بناهای تاریخی با محوریت آب، با اشاره به سه دهه فعالیت در حوزه میراث آبی کشور، بر اهمیت حفظ هویت تاریخی و لزوم مشارکت مردمی در پاسداشت میراث فرهنگی تأکید کرد.
عباس کیخایی، سرپرست روابط عمومی شرکت مدیریت منابع آب ایران، در سومین نشست هماندیشی و تجلیل از احیاگران بناهای تاریخی با محوریت آب، بر لزوم حفظ و احیای سازههای تاریخی مرتبط با آب تأکید کرد و از آمادگی این شرکت برای حمایت از برنامههای فرهنگی و پژوهشی در این زمینه خبر داد.
در نخستین نشست کارگروه دستورالعمل جامع کاربرد هوش مصنوعی در صنعت آب، مدیرکل دفتر تحقیق، توسعه و فناوری اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران با تأکید بر اهمیت راهبردی این اقدام، آن را گامی بزرگ در راستای تحول دیجیتال صنعت آب دانست و خواستار توجه جدی به فرهنگسازی، مشارکت نخبگان و بانوان در تدوین این سند راهبردی شد.
در نخستین جلسه کارگروه تخصصی هوش مصنوعی در صنعت آب، که به همت دفتر تحقیق، توسعه و فناوری اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد، پیشنویس دستورالعمل کاربرد هوش مصنوعی در بخشهای مختلف این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: با پیشبرد نقشه راه آب، امنیت غذایی به خطر نخواهد افتاد؛ حجم اقتصاد کشاورزی با نرخ رشد ۲.۵ درصد ۱.۷ برابر خواهد شد. حجم اقتصاد صنعت با رشد ۴.۲ درصد ۲.۲ برابر و نیز حجم اقتصاد خدمات با نرخ ۴.۴ درصد ۲.۶ برابر می شود.
سخنگوی صنعت آب گفت: حکمرانی آب باید به صورت محلی، اما به دور از جانبداری باشد. مشارکت مردم محلی در حکمرانی آب زمانی که مربوط به مدیریت باشد مورد قبول است، اما زمانی که موجب اختلاف میشود، باید از آن توسط نخبگان و الیت منطقه جلوگیری شود.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور، با تأکید بر اهمیت دادههای دقیق، جامع و بهروز در مدیریت منابع آبی کشور، از ضرورت ارتقای زیرساختهای دادهای و ایجاد رصدخانه ملی آب بهعنوان گامی مهم در تحقق حکمرانی هوشمند آب خبر داد.
به مناسبت روز جهانی بافتها و بناهای تاریخی، سومین نشست تخصصی با موضوع «آب« و نقش آن در میراث تاریخی، با حضور نهادهای مرتبط و فعالان این عرصه برگزار خواهد شد.
در نشست امور آب وزارت نیرو، گزارش عملکرد رسانهای صنعت آب کشور در فروردینماه ۱۴۰۴ به حضور وزیر نیرو ارائه شد؛ وزیر نیز در این جلسه بر لزوم استمرار اطلاعرسانی شفاف و دقیق در حوزه آب تأکید کرد.
مدیرکل دفتر توسعه نظامهای فنی، بهرهبرداری و دیسپاچینگ برقآبی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با توجه به تشدید نشانههای تغییرات اقلیمی و کاهش بارشها در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، سال پیشِ رو یکی از خشکترین سالها است و با کاهش ورودی سدهای دارای نیروگاه برقآبی؛ انتظار میرفت شاهد کاهش شدید تولید برق توسط نیروگاههای برقآبی باشیم.
دومین جلسه بررسی نحوه اجرای تکالیف بند الف ماده ۳۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت با هدف اصلاح اساسنامهها و ساختار شرکتهای بخش آب کشور، با حضور مدیران ارشد شرکت مدیریت منابع آب ایران و نخبگان دانشگاهی برگزار شد تا راهکارهای تحول در مدیریت منابع آب مورد بحث قرار گیرد.
سخنگوی صنعت آب گفت: هیچ برنامه انتقال آب از دریای خزر و دریای عمان به تهران وجود ندارد،اما طرح انتقال آب از طالقان و لار در حال اجراست.
سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه وضعیت منابع آبی کشور به دلیل کاهش ۳۵ درصدی بارشها و خشکسالیهای پیاپی بحرانی است، از شهروندان خواست تا با بکارگیری شیوههای مختلف مصرف بهینه آب و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف، در صرفهجویی منابع آبی مشارکت کنند.
سخنگوی صنعت آب کشور از پیشرفت بیش از ۵۰ درصدی سامانه دوم انتقال آب از سد طالقان به تهران و کرج خبر داد و گفت: این پروژه مهم قرار است در دو فاز در بهار و تابستان امسال به بهرهبرداری برسد و ظرفیت انتقال آب را تا ۵ مترمکعب بر ثانیه افزایش دهد.
سخنگوی صنعت آب با تأکید بر ضرورت گذار از سیاستهای ناکارآمد گذشته، بازار بهرهوری آب را یکی از راهکارهای کلیدی برای مقابله با ناترازی منابع آبی کشور دانست. وی با اشاره به تجربه کشورهای توسعهیافته، فعالسازی ابزارهای بازار، اصلاح تعرفهها و مشارکت نهادهای غیردولتی را پیشنیاز تحقق حکمرانی نوین آب عنوان کرد و خواستار همراهی جدی مجلس و سایر دستگاهها برای عملیاتیسازی این رویکرد شد.