در دومین نشست رویکرد اجتماعی به آب با موضوع «مردمشناسی و آب» مطرح شد:
به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، دومین نشست از سلسله نشستهای رویکرد اجتماعی به آب، با محوریت «مردمشناسی و آب»، ۲۷ شهریورماه ۱۴۰۳ در محل شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد. این نشست بهمنظور بررسی ابعاد اجتماعی و فرهنگی مدیریت منابع آب در کشور و تأثیر آن بر زندگی روزمره مردم طراحی شده است.
در سالهای اخیر، بحران آب به یکی از مهمترین چالشهای کشور تبدیل شده و نیاز به توجه به ابعاد اجتماعی و فرهنگی آن بیش از پیش احساس میشود. این نشست تلاش خواهد کرد تا با بررسی تجربیات و نظرات مختلف، به درک بهتری از روابط میان مردم و منابع آب دست یابد و راهکارهای نوینی برای مدیریت بهینه این منابع ارائه کند.
علیرضا الماسوندی معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران با حضور در این نشست و با اشاره به شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار کرد: شناسایی چالشها به ویژه در بخش آب کشور، بدون مشارکت مردم امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه آب یک موضوع فرابخشی است که در مالکیت مردم است، افزود: دولتها مالکیتی در مقابل آب ندارند و برای تصمیمگیری در این حوزه لازم است تا همه مشترکان و اثرگذاران در آن حضور داشته باشند.
الماسوندی ادامه داد: از جمله مباحث مطرح شده در زمینه مشارکت، تجربه و در کنار آن آموزش است؛ لازم است مشارکت آموزش داده شود تا به بهرهوری و توسعه پایدار دست یابیم و مسائل زیست محیطی و ... که اکنون جامعه با آن دست به گریبان است، برطرف شده و مردم در مصرف و استفاده بهینه از منابع توجیه شوند.
وی در پایان یادآور شد که اگر به سمت مشارکت حرکت نکنیم، نه تنها جهشی در تولید نخواهیم داشت، بلکه به سمت کاهش نیز افول خواهیم کرد.
گفتنی است در این نشست، دکتر نهال نفیسی با موضوع «رویکردهای مردمشناختی معاصر به مسئله آب در ایران و جهان»، دکتر گلفام شریفی با موضوع «مردمشناسی قنات؛ مطالعه موردی نقش زنان» و دکتر عباس فقیه خراسانی نیز با موضوع «از کاریز تا بازار آب؛ واکاوی بازاندیشانه سنت حکمرانی آب در یزد» سخنرانی کردند.
بخشی از برنامه به پرسش و پاسخ و ارائه نظرات حاضران در جلسه اختصاص داشت.