سه‌شنبه, 9 اردیبهشت 1404
مشروح خبر :: تدوین مجموعه پنج جلدی اسناد ۴۰ ساله کمیته رودخانه‌های مرزی/ نقش هماهنگی میان دستگاه‌ها در تثبیت رودخانه‌های مرزی

مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو خبر داد:

تدوین مجموعه پنج جلدی اسناد ۴۰ ساله کمیته رودخانه‌های مرزی/ نقش هماهنگی میان دستگاه‌ها در تثبیت رودخانه‌های مرزی

مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو از جمع‌آوری و دیجیتالی‌سازی صورت‌جلسات ۴۰ ساله کمیته رودخانه‌های مرزی خبر داد. وی همچنین با تأکید بر اهمیت تثبیت سامانه رودخانه‌های مرزی، نقش هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف در اجرای طرح‌های ساماندهی را مهم و اثرگذار خواند.

به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، جبار وطن‌فدا مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو، در مراسم نکوداشت ۴۰ سال فعالیت کمیته هماهنگی رودخانه‌های مرزی، ضمن قدردانی از همکاران این حوزه، تأکید کرد که تدوین مجموعه اسناد کمیته هماهنگی رودخانه‌های مرزی، نتیجه تلاش‌های مستمر و هماهنگی‌های بین‌دستگاهی است.

مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو ​با ارائه گزارشی از عملکرد ۴۰ سال گذشته کمیته هماهنگی رودخانه‌های مرزی، بر ضرورت اجماع بین دستگاه‌های مختلف برای تصمیم‌گیری، اجرای پروژه‌های حفاظتی در مرزها، تأثیرات جغرافیایی تغییر مسیر رودخانه‌ها بر اراضی و امنیت مرزی، و همچنین لزوم استفاده از تجربیات گذشته برای بهبود مدیریت رودخانه‌های مرزی اشاره کرد.

وی با اشاره به چالش‌های مربوط به رودخانه‌های مرزی کشور، گفت: ضرورت تثبیت سامانه رودخانه‌های مرزی امری حیاتی است. طی دهه‌های گذشته، تغییرات مسیر رودخانه‌ها و تخریب زیرساخت‌ها باعث شده که اقدامات مهندسی و مدیریتی در این حوزه اهمیت ویژه‌ای پیدا کند.

مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو افزود: یکی از کارهای ارزنده‌ای که انجام شد، جمع‌آوری و اسکن صورت‌جلسات ۴۰ سال اخیر کمیته رودخانه‌های مرزی از بایگانی‌های مختلف و تبدیل آن‌ها به یک مجموعه پنج جلدی بود. این اسناد، مستندات ارزشمندی از تصمیمات و توافقات گذشته هستند و برای برنامه‌ریزی‌های آینده مبنای مهمی خواهند بود.

وی همچنین به اقدامات انجام‌شده برای ساماندهی رودخانه‌های مرزی در استان‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در استان‌هایی مانند ایلام، خوزستان و خراسان شمالی، تخریب جاده‌ها و مناطق مسکونی ناشی از جابه‌جایی رودخانه‌ها، مشکلاتی ایجاد کرده بود که با احداث آبشکن‌ها و دیوارهای حفاظتی، اقدامات مؤثری در جهت تثبیت مرزهای آبی صورت گرفت.

وطن‌فدا در پایان با تأکید بر اهمیت هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف، از جمله وزارت خارجه، مرزبانی و نیروهای مسلح، خاطرنشان کرد: برخی از اقدامات مهندسی رودخانه‌ای که در دهه ۷۰ و ۸۰ اجرا شد، همچنان پایدار و مؤثر است. این نشان‌دهنده اهمیت تصمیم‌گیری‌های کارشناسی و هماهنگی بین دستگاه‌های ذی‌ربط در این حوزه است.

کد خبر: 80228
  تاریخ خبر : 1403/12/10
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/12/12
 معصومه خداوردیان
 244